TB (OEP vagy új nevén NEAK) igazolás online

Kevesen tudják, de nem csak személyesen igényelhetjük meg a TB jogviszony igazolást, hanem az Interneten keresztül is megtehetjük. Ráadásul a személyes ügyintézés során a legtöbb kormányablakban nem adják ki egyből, hanem ugyanúgy. központilag postázzák.

Alap esetben 8 napon belül ez meg is történik, de a pandémia miatt az utóbbi időben sokkal lassabban dolgozzák fel az igényléseket. Javaslom, hogy kerüld el a sorban állást, vagy a hosszas utazgatást. Így mindenképpen órákat spórolhatunk meg!

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogyan igényelheted online, kényelmesen, mindössze néhány perc alatt a CSOK-hoz, a Babaváró – vagy éppen az otthonfelújítási – kölcsönhöz szükséges TB (OEP vagy új nevén NEAK) igazolást, más néven biztosítási jogviszonyt igazoló Hatósági Bizonyítványt.

TB Jogviszony igazolás (hitel)céltól függően

Amennyiben Babavárókölcsönhöz igényelnéd a jogviszony igazolást, úgy ezt a Tb igénylőlapot töltsd le.

Ha CSOK-hoz igényelnéd a jogviszony igazolást, akkor ezt a Tb igénylőlapot töltsd le.

Ha pedig Otthonfelújítási kölcsönhöz igényelnéd a jogviszony igazolást, akkor viszont ezt a Tb igénylőlapot kell letöltened a kitöltéshez.

Az igénylőlapot számítógépen gépelve vagy kézzel, nyomtatott nagybetűkkel kell kitölteni!

Online igénylés menete

Első lépésként jelentkezz be ügyfélkapus adataiddal itt. Ezt hívják E-papír szolgáltatásnak (elektronikusan lehet kommunikálni itt állami szervekkel, szóval más egyéb ügyintézni valóra is hasznos eszköz tud lenni).

Új levél írása.

Az alábbiakat válaszd ki az adatlapon:

  • témacsoport: Kormányhivatali ügyek
  • Ügytípus: Egészségbiztosítási pénztári feladatok
  • Címzett: A megyeszékhely szerinti járási hivatalt kell kiválasztani, vagy Budapest esetén a Budapest Főváros Kormányhivatalt.
egészségbiztosítási feladatok, magyarország.hu oldalon

HIVATKOZÁSI SZÁM – nem kell kitölteni

LEVÉL TÁRGYA : TB Igazolás – babavárókölcsön vagy – CSOK igénybevételéhez

LEVÉL SZÖVEGE : 

“Tisztelt ügyintéző!

Csatoltan küldöm az igénylőlapot a babavárókölcsön, CSOK vagy éppen otthonfelújítási kölcsön (válasszuk ki, melyikhez szeretnénk igényelni) igényléséhez szükséges, biztosítási jogviszonyt igazoló Hatósági Bizonyítvány kiállításához.
Kérem, hogy a Hatósági bizonyítványt – elektronikus úton küldjék el részemre az ügyfélkapus tárhelyemre vagy – a levelezési címemre szíveskedjenek postázni.

Köszönettel: XY ”

Tovább a csatolmányokhoz. Ott tudod feltölteni az aláírt beszkennelt igénylőlapot.

Tovább a véglegesítéshez. A visszaigazolást érdemes elmenteni.

Hitel kapcsolat – Pénzügyi Praxis (penzugyipraxis.hu)